ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα ημερομηνία κυκλοφορίας iPhone 12, τιμή & προδιαγραφές

Τα νέα iPhone για το φθινόπωρο 2020 είναι εδώ επιτέλους. Έχουμε όλες τις λεπτομέρειες της κυκλοφορίας του iPhone 12, συμπεριλαμβανομένων της ημερομηνίας κυκλοφορίας, των νέων δυνατοτήτων, των αλλαγών στο σχεδιασμό και των τεχνικών προδιαγραφών.

Όπως αναμενόταν, η Apple παρουσίασε την τελευταία γενιά iPhone της στο καθιερωμένη παρουσίαση «Hi, Speed» την Τρίτη 13 Οκτωβρίου. Σχεδόν όλες οι λεπτομέρειες της κυκλοφορίας διέρρευσαν νωρίτερα, αλλά η εταιρεία κατάφερε ακόμη να παρουσιάσει μια εντυπωσιακή και πειστική: όλοι είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για το νέο iPhone 12 mini.

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την κυκλοφορία του iPhone 12, συμπεριλαμβανομένων της ημερομηνίας κυκλοφορίας, των αλλαγών στη σχεδίαση, των νέων δυνατοτήτων, των τιμών για το πλήρες φάσμα και τις τεχνικές προδιαγραφές.

Πως ονομάζεται το νέο iPhone 12;
Δεν υπάρχουν εκπλήξεις εδώ – το μόνο ερώτημα ήταν αν η Apple θα πήγαινε για το “mini” branding στο μικρότερο μοντέλο, και έχει. Υπάρχουν τέσσερα μοντέλα:

iPhone 12 mini (5.4″)
iPhone 12 (6.1″)
iPhone 12 Pro (6.1″)
iPhone 12 Pro Max (6.7″)

Τιμή & διαθεσιμότητα
Και τα τέσσερα μοντέλα ανακοινώθηκαν, αλλά η Apple τα χωρίζει σε δύο ομάδες για την πραγματική κυκλοφορία.

Τα δύο τηλέφωνα μεσαίου μεγέθους 6.1 ιντσών, τα 12 και 12 Pro, θα είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία στις 16 Οκτωβρίου και θα κυκλοφορήσουν στις 23 Οκτωβρίου.

Το iPhone 12 mini και το iPhone 12 Pro Max, εν τω μεταξύ, θα καθυστερήσουν μέχρι τον επόμενο μήνα. Θα είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία στις 6 Νοεμβρίου και θα κυκλοφορήσουν στις 13 Νοεμβρίου.

Εδώ είναι οι αρχικές τιμές για τα τέσσερα μοντέλα:

Στις ΗΠΑ η τιμή του iPhone 12 Mini θα ξεκινά από τα 699 δολάρια και του iPhone 12 από τα 799 δολ. Δυνατότητα προ-παραγγελίας για το iPhone 12 δίνεται από τις 16 Οκτωβρίου και για το iPhone 12 Mini από τις 6 Νοεμβρίου (στις ΗΠΑ, εννοείται).Το iPhone 12 Pro διατίθεται για προ-παραγγελίες από τις 16 Οκτωβρίου, με τιμή από 999 δολάρια. Το iPhone 12 Pro Max, από τις 6 Νοεμβρίου, στα 1.099 δολ.

Αλλαγές στο σχεδιασμό

Η Apple επέστρεψε στην πιο επίπεδη σχεδίαση του iPhone 4 και στους απογόνους του (και τα τρέχοντα μοντέλα iPad Pro), αντί για το καμπύλο στυλ που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.

Το αν αυτά είναι τα καλά νέα θα εξαρτηθεί από τα προσωπικά σας γούστα. Νομίζω ότι ο τετράγωνος σχεδιασμός φαίνεται καλύτερος, αλλά οι συσκευές σε αυτό το στυλ είναι πιο δύσκολο να τις πάρεις και να νιώσεις λιγότερο ευχάριστες στο χέρι.

Όσο για το σχήμα. Υπάρχουν όμως δύο άλλες σημαντικές αλλαγές στο σχεδιασμό. Το ένα είναι εξαιρετικά πρακτικό και το άλλο είναι εντελώς αισθητικό. Ας δούμε πρώτα το πρακτικό.

Κεραμική ασπίδα
Η Apple έχει μιλήσει συχνά για τη δύναμη της οθόνης του iPhone στο παρελθόν. Σε ένα βαθμό που είναι δίκαιο, χάρη στη συμπερίληψη του Corning’s Gorilla Glass, αλλά κανένα iPhone που έχουμε δοκιμάσει ποτέ δεν είναι εντελώς αδιάβροχο.

Το Corning ελέγχθηκε συγκεκριμένα στην παρουσίαση του iPhone 12 επειδή παρέχει ένα νέο υλικό για αυτά τα ακουστικά που ονομάζεται Ceramic Shield. Αυτό προφανώς «εμποτίζεται με νανο-κεραμικούς κρυστάλλους» μιλάμε για «δραματική βελτίωση της ανθεκτικότητας», προσφέρει 4 φορές καλύτερη προστασία από πτώση από την προηγούμενη γενιά και είναι «πιο σκληρό από οποιοδήποτε γυαλί smartphone». Χρησιμοποιώ πολλά εισαγωγικά γιατί δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε αν το iPhone 12 μπορεί να περπατήσει μέχρι να το δοκιμάσουμε, αλλά ακούγεται καλό.

Το χρώμα μετράει

Υπάρχουν μερικά υπέροχα νέα χρώματα για να διαλέξετε.Τα iPhone 12 και 12 mini έρχονται σε λευκό, μαύρο, μπλε, πράσινο και κόκκινο, εκ των οποίων το μπλε και το πράσινο είναι καινούργια. Το πράσινο είναι εκπληκτικά απαλό και φαίνεται αξιοπρεπές. το μπλε είναι πλούσιο και σκούρο (αν και δεν φαίνεται τόσο σκούρο όσο το μπλε Apple Watch Series 6, αν και θα πρέπει να τα συγκρίνω) και φαίνεται υπέροχο.

Τα 12 Pro και 12 Pro Max, διατίθενται σε ασήμι, χρυσό, γραφίτη (πιθανώς μια επωνυμία Space Grey / Black, αν και θα ήθελα και πάλι να δω αν φαίνεται διαφορετικό από κοντά) και το εντελώς νέο Pacific Blue. Το Pacific Blue είναι λίγο πιο γκρίζο από το μπλε του iPhone 12, ίσως στοχεύει σε μια διαφορετική αγορά, αλλά η αρχική μου προτίμηση είναι η ζωντάνια του φθηνότερου μοντέλου.

Και Φυσικά 5G
Τώρα μπαίνουμε στις νέες δυνατότητες – και το βασικό χαρακτηριστικό αυτής της γενιάς είναι η υποστήριξη για 5G, την οποία η Apple αποκαλεί “το πιο συναρπαστικό βήμα ακόμα”. Η εταιρεία τα παίζει όλα για όλα στο συγκεκριμένο τομέα, με τον παρουσιαστή σε διάφορα σημεία να στέκεται μπροστά σε ένα τεράστιο (αν και πιθανώς εικονικό) λογότυπο 5G που καλύπτει ολόκληρη τη σκηνή.

Η Apple υπερηφανεύεται συχνά για το πόσο καλά λειτουργεί το 5G. Η Apple είχε έναν εκπρόσωπο από τη Verizon στη σκηνή, ο οποίος ξεκίνησε πολλά υποσχόμενος διακηρύσσοντας “Με το iPhone, η αναμονή τελείωσε. Το 5G μόλις έγινε πραγματικό” αλλά στη συνέχεια – κατανοητό – πέρασε τον περισσότερο χρόνο του μιλώντας για το πόσο μεγάλο είναι το δίκτυο 5G της Verizon και σύντομα θα είναι, τα στάδια και τα αεροδρόμια που θα καλύψει και τη χωρητικότητα και την ταχύτητα που θα προσφέρει.

Δυστυχώς για εμάς εδώ στην Ελλάδα, επικεντρώθηκε επίσης στις πόλεις και τις περιοχές που θα καλυφθούν στις ΗΠΑ (60 πόλεις έως το τέλος του έτους, είπε) παρά σε άλλα μέρη. Προς το παρόν γνωρίζουμε την πιλοτική εφαρμογή του 5G στην Καλαμάτα (δεν γνωρίζουμε αν έχει ξεκινήσει επίσημα) καθώς και την πόλη των Τρικάλων.

Τα γενικά οφέλη του 5G είναι προφανή: αποκτάτε ταχύτερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο όταν βρίσκεστε εκτός οικιακού Wi-Fi, ίσως έως και 4Gbps υπό απόλυτα βέλτιστες συνθήκες, εκτιμά η Verizon. Αλλά οι πραγματικές συγκεκριμένες ταχύτητες θα ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με το χρόνο και (πάνω απ ‘όλα) την τοποθεσία.

Η σειρά iPhone 12 υποστηρίζει τις περισσότερες μπάντες 5G από οποιοδήποτε smartphone, είπε η Apple και προσφέρει μια λειτουργία έξυπνων δεδομένων με την οποία, όταν το 5G δεν προσφέρει οφέλη, το τηλέφωνο θα αλλάξει σε LTE για εξοικονόμηση μπαταρίας. Υποστηρίζουν την ιδιαίτερα υψηλή ταχύτητα mmWave έκδοση 5G.

Magsafe

Ναι, καλά διάβασες. Η κυκλοφορία του iPhone 12 βλέπει την επιστροφή του MagSafe, ενός αγαπημένου χαρακτηριστικού στους οδηγούς τροφοδοσίας MacBook που η Apple άρχισε να σταματά σταδιακά το 2016.

Το MagSafe εδώ σημαίνει ένα σύστημα μαγνητών που έχουν σχεδιαστεί για να συγκρατούν μια ασύρματη βάση φόρτισης στο σωστό μέρος για τη φόρτιση του iPhone. Αυτό είναι βολικό: πολλοί ιδιοκτήτες iPhone θα γνωρίζουν την ταλαιπωρία της τοποθέτησης της συσκευής τους σε φόρτιση απρόσεκτα ανακαλύπτοντας οκτώ ώρες αργότερα ότι δεν ήταν στο σωστό σημείο.

Κάμερες

Ως προς την κάμερα, η Apple διατηρεί τη διπλή του 11, βελτιώνοντας όμως κατά πολύ τις δυνατότητες της ψηφιακής λήψης εικόνων, για μεγαλύτερη ευκρίνεια. Δεν έχουμε φέτος συμβατικούς φακούς – η Apple δεν έχει κάνει Gillette και τοποθέτησε τέσσερις φακούς στο πίσω μέρος – ούτε έχουν αλλάξει οι βασικές προδιαγραφές της κάμερας. Εκτός από τις προφανείς δυνατότητες AR, η προσθήκη ενός νέου σαρωτή LiDAR ανοίγει νέες φωτογραφικές δυνατότητες: ταχύτερη αυτόματη εστίαση σε χαμηλό φωτισμό και μια νέα δυνατότητα: πορτρέτα νυχτερινής λειτουργίας. Η Apple έχει επίσης προσθέσει φωτογραφία Time-lapse Night Mode και μια ενημερωμένη έκδοση της δυνατότητας Smart HDR για συνδυασμό πολλαπλών εκθέσεων για την αντιμετώπιση σύνθετων συνθηκών φωτισμού: Smart HDR 3. Αυτό παρήγαγε μερικές καταπληκτικές λήψεις μικτών συνθηκών στην επίδειξη (η Apple ουσιαστικά είπε ότι η νέα έκδοση εφαρμόζει περισσότερες προσαρμογές από την προηγούμενη γενιά), αλλά θα πρέπει να το δοκιμάσουμε πριν μπορέσουμε να δώσουμε την ετυμηγορία μας. Η υποστήριξη για μορφές βίντεο HDR είναι καινούργια φέτος.

Οθόνες

Σε δύο περιπτώσεις οι οθόνες είναι μεγαλύτερες από ό, τι στο παρελθόν. Με τη συμπίεση του μεγέθους της στεφάνης, η Apple έχει διατηρήσει τα μεγέθη του πλαισίου περίπου τα ίδια, αλλά τα μεγέθη οθόνης των 6.1″ / 5.8″ / 6.5″ (11/11 Pro / 11 Pro Max) σε 6.1″ / 6.1″ / 6.7″ (12 / 12 Pro / 12 Pro Max). Το iPhone 12 mini είναι ένα νέο μέγεθος οθόνης στα 5.4″.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι οθόνες είναι επίσης πιο ευκρινείς: και τα τέσσερα νέα μοντέλα έχουν πυκνότητα pixel τουλάχιστον 458ppi (pixel ανά ίντσα), ενώ η γενιά iPhone 11 χωρίστηκε μεταξύ 458ppi (τα πλεονεκτήματα) και 326ppi (το τυπικό iPhone 11). Στην πραγματικότητα, το iPhone 12 mini έχει την υψηλότερη πυκνότητα pixel από οποιοδήποτε iPhone, στα 476ppi.

iPhone 12 mini: 5.4″, 2340 x 1080 στα 476ppi
iPhone 12: 6.1″, 2532 x 1170 στα 460ppi
iPhone 12 Pro: 6.1″, 2532 x 1170 στα 460ppi
iPhone 12 Pro Max: 6.5″ 2778 x 1284 στα 458ppi

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Έχουμε πει πολύ λίγα σε σχέση με τις ενημερώσεις και τις νέες δυνατότητες στη σειρά iPhone 12. Εδώ είναι η πλήρης λίστα προδιαγραφών:

iPhone 12 mini
A14 Bionic chip
64 GB / 128 GB / 256 GB αποθήκευση
5.4in Super Retina XDR OLED οθόνη (2340 x 1080 στα 476ppi), 2.000.000: 1 λόγος αντίθεσης, μέγιστη φωτεινότητα 625 / 1.200 nits (τυπικός / HDR), True Tone
Διπλές κάμερες πίσω 12MP (f / 2.4 Ultra Wide και f / 1.6 Wide), φλας, οπτικό ζουμ 2x, OIS, Λειτουργία πορτρέτου, Έξυπνη HDR 3, εγγραφή βίντεο 4K στα 24/30 / 60fps
12MP μπροστινή κάμερα (f / 2.2), Retina Flash, Portrait Mode, Smart HDR 3
Wi ‑ Fi 6 (802.11ax) με MIMO
Bluetooth 5.0
IP68 ανθεκτικό στο νερό και τη σκόνη (6m έως 30 λεπτά), Ceramic Shield
Απαιτούμενη διάρκεια ζωής μπαταρίας έως και 15 ώρες αναπαραγωγής βίντεο
131,5 x 64,2 x 7,4 mm
133γρ

iPhone 12
A14 Bionic chip
64 GB / 128 GB / 256 GB αποθήκευση
Οθόνη OLED 6.1in Super Retina XDR (2532 x 1170 στα 460ppi), λόγος αντίθεσης 2.000.000: 1, μέγιστη φωτεινότητα 625 / 1.200 nits (τυπικός / HDR), True Tone
Διπλές κάμερες πίσω 12MP (f / 2.4 Ultra Wide και f / 1.6 Wide), φλας, οπτικό ζουμ 2x, OIS, Λειτουργία πορτρέτου, Έξυπνη HDR 3, εγγραφή βίντεο 4K στα 24/30 / 60fps
12MP μπροστινή κάμερα (f / 2.2), Retina Flash, Portrait Mode, Smart HDR 3
Wi ‑ Fi 6 (802.11ax) με MIMO
Bluetooth 5.0
IP68 ανθεκτικό στο νερό και τη σκόνη (6m έως 30 λεπτά), Ceramic Shield
Απαιτούμενη διάρκεια ζωής μπαταρίας έως και 17 ώρες αναπαραγωγής βίντεο
146,7 x 71,5 x 7,4 χιλιοστά
162γρ

iPhone 12 Pro
A14 Bionic chip
128 GB / 256 GB / 512 GB αποθήκευση
Οθόνη OLED 6.1in Super Retina XDR (2532 x 1170 στα 460ppi), λόγος αντίθεσης 2.000.000: 1, μέγιστη φωτεινότητα 800 / 1.200 nits (τυπικός / HDR), True Tone
Τριπλές κάμερες πίσω 12MP (f / 2.4 Ultra Wide, f / 1.6 Wide and f / 2.0 Telephoto), φλας, οπτικό ζουμ 4x, OIS, Λειτουργία πορτρέτου, πορτρέτα νυχτερινής λειτουργίας, Smart HDR 3, Apple ProRAW, εγγραφή βίντεο 4K στο 24/30 / 60fps
12MP μπροστινή κάμερα (f / 2.2), Retina Flash, Portrait Mode, Smart HDR 3
Wi ‑ Fi 6 (802.11ax) με MIMO
Bluetooth 5.0
IP68 ανθεκτικό στο νερό και τη σκόνη (6m έως 30 λεπτά), Ceramic Shield
Απαιτούμενη διάρκεια ζωής μπαταρίας έως και 17 ώρες αναπαραγωγής βίντεο
146,7 x 71,5 x 7,4 χιλιοστά
187 γρ

iPhone 12 Pro Max
A14 Bionic chip
128 GB / 256 GB / 512 GB αποθήκευση
6.7in Super Retina XDR OLED οθόνη (2778 x 1284 στα 458ppi), 2.000.000: 1 λόγος αντίθεσης, μέγιστη φωτεινότητα 800 / 1.200 nits (τυπικός / HDR), True Tone
Τριπλές κάμερες πίσω 12MP (f / 2.4 Ultra Wide, f / 1.6 Wide and f / 2.0 Telephoto), φλας, οπτικό ζουμ 4x, OIS, Λειτουργία πορτρέτου, πορτρέτα νυχτερινής λειτουργίας, Smart HDR 3, Apple ProRAW, εγγραφή βίντεο 4K στο 24/30 / 60fps
12MP μπροστινή κάμερα (f / 2.2), Retina Flash, Portrait Mode, Smart HDR 3
Wi ‑ Fi 6 (802.11ax) με MIMO
Bluetooth 5.0
IP68 ανθεκτικό στο νερό και τη σκόνη (6m έως 30 λεπτά), Ceramic Shield
Απαιτούμενη διάρκεια ζωής μπαταρίας έως και 20 ώρες αναπαραγωγής βίντεο
160,8 x 78,1 x 7,4 χιλιοστά
226 γραμ

 

Για όσους θέλουν να το προλάβουν δηλώστε ενδιαφέρον και αγοράστε το πρώτοι!

Πατήστε εδώ!